3 grønne apps – til dig der vil spilde mindre mad
Når du sørger for at redde fiskefarsen på falderebet i supermarkedet, eller du får tryllet det slatne, halve kålhoved i bunden af køleren om til en lækker suppe, gør du rent faktisk en forskel. For næsten en tredjedel af verdens samlede fødevareproduktion bliver spildt, i følge FN’s fødevareorganisation (FAO), og det har kæmpemæssige konsekvenser for miljøet. Selv om mange fortrinsvis forbinder CO2-udledningen med fossile brændstoffer og ko-prutter, er madspild faktisk en klimaskurk, der svarer til verdens biler, tog og fly tilsammen.
Her er derfor 3 gode apps, der hjælper dig til at forvandle de gode intentioner til handling.
Mad Skal Spises
Red datovarerne fra skraldespanden og spar penge.
Appen henvender sig til både forbugere og butiksansatte. Med “Mad Skal Spises” kan du planlægge dine indkøb efter de store prisnedsættelser på datovarer. Med appen kan du dele datovarer, når du møder dem, dér hvor du handler.
Fødevarebanken og Netto står bag appen.
For Resten
Tryl dine rester om til ny dejlig mad. Står du for eksempel og kigger ned i grøntsagsskuffen og ser et kvart hvidkålshoved, men er blank på, hvad det dog kan bruges til – få et tip i For Resten-app’en! Eller hvad med bøtten i køleskabet med den lille rest kødsovs fra i går? Tryl til ny ret med For Resten-app’en. Det er Forbrugerrådet Tænk, Landbrug & Fødevarer og Stop Spild af Mad, der står bag app’en.
Too Good To Go
This app has just won the Nordic Council’s Environmental Award. It’s a super nice concept: Eat delicious take-away at a reduced price, and help restaurants and bakeries sell their excess food. Maybe more for you who are students than you who are a single mother, because you have to be flexible, as the food must be picked up at the restaurant’s closing time. On the other hand, there are good chances of getting the bag filled with fragrant baked goods on the way home from work, as many bakeries are registered with the app.