Der er skadelig kemi og hormonforstyrrende stoffer i hjemmet og i mange af de produkter vi omgiver os med  – også steder hvor vi ikke forventer det. Fertiliteten skranter, flere drengebørn fødes med misdannelser på kønsorganerne, og forskning viser, at fostre og små børn er langt mere følsomme over for de hormonforstyrrende og allergifremkaldende stoffer i hverdagen end voksne.

Der dukker derfor mange nye spørgsmål op, når man står og skal vælge udstyr, tøj, legetøj, mad eller plejeprodukter til en lille ny.

Alle de svære valg
Hvordan er det nu lige med det legetøj eller tøj? Hvordan skaber jeg det bedste indeklima? Er det bedst at lave al maden selv eller er det ok at købe økologisk babymad på dåse? Sker der noget ved at bruge mikroovn? Skal jeg have alle de dimser og produkter eller kan jeg nøjes med mindre? Kan jeg leje en bæresele, så andre kan få glæde af den bagefter?

Der er hjælp at hente
Det er lige til at blive handlingslammet af og give helt op af alle de ting man skal tage stilling til. Men fat mod – der er nemlig hjælp at hente. Miljøpunkt Østerbro har i samarbejde Designcafeen, Østerbro Lokaludvalg og Aftenskolen for psykomotorik og afspænding (APA) lavet en række gratis barselscafeer.

På barselscafeerne kan du få hjælp til at få overblikket over, hvor det er vigtigt at sætte ind ift. kemikalier, og hvor det ikke betyder så meget. Og så får du gode råd til at undgå forbrugsræset og samtidig have gode, brugbare ting i hverdagen.

Arrangementerne varer ca. 1,5 time med rig mulighed for at stille spørgsmål.


barselscafé

MERE OM BARSELSCAFEERNE

GODE RÅD OM INDEKLIMA
Tirsdag d. 17. april kl. 10

Babyer opholder sig mange timer indenfor og forskning viser, at luften i hjemmet er et af de steder, hvor der findes allerflest kemikalier. Derfor er der god grund til at være opmærksom på at skabe et godt indeklima for dig og din baby.

Kom til dette oplæg og få gode råd og fif til hvad du selv kan gøre for at skabe et sundere indemiljø i dit hjem til glæde for dig og dit barn.

Oplægsholder: Lene Midtgaard, centerleder i Miljøpunkt Østerbro, mor til fire piger, forfatter til bogen “Sund baby uden kemi” og klummeskriver her på Sustainable Living.


GODE RÅD OM UDSTYR TIL BABY
Tirsdag d. 5. maj kl. 10

Flyverdragter, bleer og bøtter til madopbevaring. Bamser, bideringe og puslespil. Der skal meget udstyr til en baby, og det kan være kilden til rigtig mange kemikalier. Men der findes heldigvis enkelte gode retningslinjer at gå efter og masser af godt udstyr til din baby. Hør hvordan du finder det, og hvad du skal være opmærksom på.

Oplægsholder: Lene Midtgaard, centerleder i Miljøpunkt Østerbro, mor til fire piger, forfatter til bogen “Sund baby uden kemi” OG klummeskriver her på Sustainable Living


GODE RÅD OM SLYNGER
Tirsdag d. 16. juni kl. 10

Hør hvorfor det kan være godt at putte sin baby i en slynge – for barn, forældre og måske endda miljøet. På denne barselscafe kan du få hjælp til, hvordan du bedst bærer dit barn uden at belaste din ryg eller barnet. Tag gerne din egen slynge med.

Oplægsholder: Tina Witt, amme- og barselscoach fra sneglehuset.com


Hvor
Alle barselscafeerne afholdes på Designcafeen, Haraldsgade 101, 2100 Kbh Ø.

Tilmelding
De er gratis men tilmelding til barselscafeerne er nødvendig.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top