Jeg elsker en god parfume. Jeg ved godt, at det er bedst slet ikke at bruge det, fordi der er risiko for at udvikle parfumeallergi. Flere danske undersøgelser viser da også en stor stigning af parfumeallergi i befolkningen, og har man først parfumeallergi, går den aldrig væk igen.

Det er ikke særligt fedt ikke at kunne tage bussen, fordi en eller anden har dyppet sig i duftevand eller at være nødt til at springe ud af taxien igen, fordi chaufføren har lidt for meget aftershave på. Nej tak. Jeg skal ikke have parfumeallergi.

Men det er svært helt at undlade parfumen, og derfor har jeg også valgt at bruge den, jeg allerbedst kan lide. Istedet undgår jeg parfume i alle andre af mine plejeprodukter, og bruger min skønne parfume engang i mellem, i håret og uden på tøjet.

Det er nemlig ikke det, at vi bruger parfumen engang i mellem, men det er den daglige eksponering, der er problemet.  Så brug svanemærket shampoo, bodywash, bodylotion og så brug den parfume, du allerbedst kan lide. Men brug den ikke hver eneste dag.

Og så husk, at det der med at parfumen er økologisk og kommer fra æteriske olier ikke gør parfumen mindre allergifremkaldende end den syntetisk fremstillede. Kroppen er ret ligeglad med om det er syntetiske eller naturligt fremstillede dufte. Så ønsk dig nu bare den parfume du allerhelst vil have i julegave og nyd duften. En gang i mellem og ikke hver eneste dag.

Her er mine egne valg i disse dage:

· Min yndlingsshampoo: ZENZ, No. 01 Shampoo Pure (svanemærket).

· Min bodylotion: Dermalog fugtighedscreme (svanemærket)

· Min lækre hudcreme: ZENZ, No. 100 Face Cream Moisture & Hydration Deep Wood (svanemærket).

· Min daglige roll-on: Apotekets Deo Roll-on (svanemærket)

· Min skønne, lækre parfume, som jeg elsker meget højt: DKNY Be Delicious (slet ikke svanemærket)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

leneVi lever i en verden fuld af kemikalier, som vi slet ikke kender konsekvensen af. Og det kan virke uoverskueligt som almindelig forbruger at finde rundt i, hvilke produkter, du skal vælge. MEN fat mod – ja det er en jungle, men der er heldigvis meget du selv kan gøre i din hverdag for at undgå de skadelige kemikalier. Lene Midtgaard guider dig til at vælge nogle kampe her i sin klumme.

 

Lene Midtgaard er forfatter til bøgerne “Sund baby uden kemi” og “Familie uden kemi” og har i hele sit arbejdsliv beskæftiget sig med emner om kemikalier og bæredygtighed.

Scroll to Top