Lån et par høns midt i byen

fffff
 

Kluk, kluk, kluk. Nu kan du få besøg af et par høns helt gratis i en periode og se, om det at holde høns i baggården er noget for dig – og ikke mindst dine naboer. I hvert fald hvis du bor på Østerbro.

Miljøpunkt Østerbro har gjort det muligt for beboere og boligforeninger at låne et mobilt hønsehus og tre høns i en periode for at se, om det skal blive ved drømmen eller om der efterfølgende skal bygges et mere permanent opholdssted til de æglæggende dyr i de københavnske baggårde.

Der er – ud over de frisklagte æg – mange gode grunde til at holde høns. De kan spise vores organiske affald, så det ikke ender forgæves i forbrændingsovnene. Børnene kan lære mere om, hvor fødevarerne kommer fra. Der er ikke så langt fra æg til bord, så lidt transport undgås. Hønsene er både intelligente, nemme at passe og hyggelige at være omkring, og så kan deres gødning bruges til gårdens planter.

Er der for meget arbejde? Kan vi deles om æggene? Hvad med rotter? 
Efter et visit på et par måneder kan det være, at du slet ikke kan undvære de nylagte æg om morgenen. Måske savner børnene den daglige tur ned og sige hej til de kælne fjerkræ, eller også er du og naboen blevet så glade for at deles om den lille indsats, det kræver at holde høns. Hvis ikke, så er det jo blot at sende hønsene videre.

Og bare roligt, der er ingen hane med!

Du kan læse om lånehønsene her.

Du kan også få lånehøns i Lejre Kommune, læs mere her.

Scroll to Top