Lykken er den første tomat – og rabarber

fffff
 

growcamp tomaterJeg har høstet årets første tomat. Pludselig hang den der. Det var Grundlovsdag og den lyste rød blandt alt det grønne. For mit nyindkøbte minidrivhus (som også fås i altanmodel), har indtil videre levet op til mine tårnhøje forventninger, og det er ikke kun tomaterne, der pibler frem. Salaten har vi også spist af i de sidste par uger.

Tomaten smagte godt. Det sagde min yngste. Hun var nemlig lynhurtig til at snuppe den. Så jeg må vente tålmodigt på at smage de næste.  Jeg kan se, at de heldigvis er på vej. Til gengæld får vi andre i øjeblikket masser af lækker rabarberdessert. Jeg har nemlig fem rabarberplanter, der vælter ud over det hele.

Alle burde have rabarber i haven eller på altanen. De smager fantastisk og er nemme at have. De gror fint i krukker og altankasser, har det godt i fuld sol eller i halvskygge, og vokser i alt slags havejord. De behøver ikke så meget vand, men gerne masser af kompost.

Man kan allerede høste rabarber tidligt på sommeren og lave en nem kompot.

 


En opskrift på verdens nemmeste rabarber-dessert kommer her (så nem, at det er svært at mislykkes):

Skær rabarberne i mindre stykker (1-2 cm) og kog dem med lidt vand, rørsukker efter behag og en vaniljestang, både kornene og stænglen. Kog for svag varme til rabarberne er møre.

Knus et par makroner i et glas, hæld lidt rabarberkompot ovenpå, stik stykker af friske jordbær ned i kompotten og put flødeskum på toppen. Pynt med friske jordbær og lidt frisk mynte.

Bonustip til de voksne: Et strint af cognac eller andet du lige har i barskabet gør underværker og giver kant oven på makronerne.

Uhm..det smager af sommer og solskin.

Velbekomme!

 

Rabarberkompot
Rabarber er lækkert til en hurtig dessert, kompot til lagkagen eller frugtgrød med fløde

Vil du vide mere om rabarber?
Rabarber i haven – havenyt
Havens nemmeste plante – Idenyt


Læs også:
Tomaternes hellige tempel er en growcamp – og jeg er frelst
Spis din by – det er VILDT lækkert!

 

Lene-MidtgaardLæs Lenes haveklumme her på siden og følg hende ud i alverdens eksperimenter i haven i Søborg, der er fuld af unger, høns og kaniner.

Lene Midtgaard har i hele sit arbejdsliv beskæftiget sig med miljø, natur og bæredygtighed. Til dagligt er hun centerleder i Miljøpunkt Østerbro, og er indvalgt i repræsentantskabet for Danmarks Naturfredningsforening.

Scroll to Top