Vegansk cocktailbar – hva’ faen er det?
Veganske cocktails. To ord, der sjældent optræder i samme sætning. Men det er måske snart fortid. For ligesom veganske spisesteder popper op alle vegne, og enhver restaurant med respekt for sig selv efterhånden ikke bare har vegetariske men også veganske retter på menuen, så er veganske cocktails også ved at blive populære.
I hvert fald hvis man spørger i coctailbaren Kitjn på Århusgade på Østerbro, der har valgt, at alle drinks på kortet er veganervenlige og plantebaserede. Altså helt uden animalske produkter.
Så tænker du måske, som mange af os andre, at du jo ikke ligefrem plejer at få drinks med kød i. Men det betyder for eksempel, at æggehviderne er skiftet ud med vand fra kikærter. De kogte kikærter forærer baren til den veganske restaurant rundt om hjørnet, hvor de bliver til veganske burgere.
Ud over det veganske islæt har baren generelt valgt at have fokus på, at også denne branche skal gøre deres for at have fokus på bæredygtighed. Det ser man for eksempel ved, at du kan få mange drinks med økologisk alkohol. Alle øvrige ingredienser er 100 økologiske. Og friskpressede, hvis det er frugt. Og så har baren også skiftet de karakteristiske drinkssugerør af plastik ud med nogle lavet af fibre fra sukkerrør, som er nedbrydelige for naturen.
Da Sustainable Living var et smut forbi baren, fik vi den smukke drink, du kan se på billedet ovenfor, der blandt andet indeholdt helt friskpressede citroner og gulerødder – naturligvis økologiske. Drinken er kendt – eller måske snarere berygtet – i bartender-kredse som “The ladykiller”. Den kan godt anbefales!
Du finder Kitjn på Århusgade 14, 2100 København Ø
Du kan se åbningstider m.m. på deres facebook-side.