Tomaternes hellige tempel er en growcamp – og jeg er frelst

fffff
 

Det er i hvert fald planen…

I år skal de hjemmedyrkede tomater altså bare lykkes. Og jeg gider ikke at være afhængig af vejrgudernes luner. Jeg har prøvet både at høste de smukkeste, røde tomater, der smager af den sol, de har fået rigeligt af – og at stå tilbage med de grønne frugter, der blot vidner om den varme, sommeren aldrig bød på. Og det er godtnok træls, når tomaterne ikke når at blive røde, inden vinteren bider sig fast. Selv om grønne syltede tomater smager dejligt, er vi mest til de røde her i familien, og det er dem, vi pinedød skal fremdyrke i år!

Så nu har jeg købt en GrowCamp. Planen er, at familien i løbet af sommeren blot åbner op ind til herlighederne og høster de skønneste tomater.  Og så kan jeg endda tage på ferie midt i vækstsæsonen, for min GrowCamp har nemlig indbygget selvvandingssystem.

Trods kulden spirer salat og spinat i det overdækkede højbed, der findes i flere modeller, der også passer til altanen.

Nemmere end et drivhus og lige til altanen
GrowCamp er et overdækket højbed. Det ligner nærmest et lille drivhus og her i familien kaldes den, da heller ikke andet end ”drivhuset”. Planterne er beskyttet mod vind, vejr og skadedyr, og jeg satser derfor både på en længere havesæson og et større udbytte. Fuldstændig ligesom i et drivhus. Forskellen er bare, at en GrowCamp er meget nemmere at sætte op, flytte og endda have på sin altan end et drivhus. Det tog 2 voksne og 1 barn 2 timer at montere den.

Salat, spinat – og så tomater og agurker
Nu står den så i haven, og salaten og spinaten spirer allerede lystigt. Det er nemlig liige det tidligste at plante tomater, så indtil de også skal i jorden i kassen, skal der selvfølgelig plantes masser af forårssalater.

Se også hvordan du nemt laver nemt et selvvandende system til dine planter


Se hvordan det går med Lenes tomater og alle hendes andre forårssysler, når hun her på siden deler ud af sine erfaringer og forsøg på en mere bæredygtig livsstil.

 

lene

Lene Midtgaard har i hele sit arbejdsliv beskæftiget sig med miljø, natur og bæredygtighed.

Til dagligt er hun centerleder i Miljøpunkt Østerbro, og er indvalgt i repræsentantskabet for Danmarks Naturfredningsforening.

Hendes hjerte slår et ekstra slag, når snakken falder på, hvordan vi får mere natur i byen og bliver mere selvforsynende.

Følg med i Lenes klummer her på siden. I haveklummen, kan du følge hende ud i alverdens eksperimenter i haven i Søborg, der er fuld af unger, høns og kaniner. Hun er også altid klar til at guide dig til at vælge dine kampe i produktjunglen, så du undgår skadelig kemikalier. Lene er forfatter til bøgerne “Sund baby uden kemi” og “Familie uden kemi”.

Scroll to Top