3 nemme råd til at skrue ned for varmeforbruget

fffff
 

Det behøver ikke være så svært at sænke beløbet på din varmeregning og mindske dit CO2-udslip en smule.

Her er tre fejl i hjemmet mange af os begår, og som kan koste os dyrt.


Står din sofa klods op ad radiatoren? 
Den smukke sofa havner i mange hjem lige op af den grimme radiator.

Men at stille sofaen lige foran radiatoren svarer nærmest til at isolere varmeapparatet med en Rockwool plade. Det betyder, at varmen ikke kommer ud i rummet. Så ved at sætte sofaen op af radiatoren, bruger du bruger penge på varme, du slet ikke får gavn af.

Løsning:
Ryk sofaen cirka 20 cm ud fra radiatoren, så der er luft imellem. Det gør rumtemperaturen bedre, og varmeregningen mindre.


Tørrer du viskestykker på radiatoren?
Karkludene, viskestykkerne eller børnenes hagesmække bliver tørret på radiatoren. Eller bunken af aviser og papirer havner lige oven på radiatoren i en hurtig oprydning.

Det kan godt betale sig at huske at lade være næste gang. En overdækket radiator kan nemlig ikke få varmen ud i rummet, og det har betydning for både din afkøling og rumtemperatur, som ender med at koste dig penge.

Løsning:
Tør i stedet tøjet i brusekabinen eller læg papirbunken på gulvet.


Har du én radiator, der banker løs og andre, der er lukkede?
Vi vil gerne sove koldt, have det lidt lunt i stuen, men ikke for varmt i køkkenet. Derfor stiller vi den ene radiator på 5, den anden på 2 og den sidste er helt lukket.

Det er åbenbart helt forkert. Det er bedre med fire radiatorer, der varmer 25 procent hver, end en enkelt der bare banker løs.

Løsning:
Alle radiatorer, i hvert fald dem i samme rum, bør indstilles ens og være tændt samtidigt. Og hvis din radiator i soveværelset ikke skal lune så meget, så skru ned for den, og luk døren ind til soveværelset.

Kilde: Rådene kommer fra HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab. 

Scroll to Top